Alumni UAB

Asociatia Absolventilor Universitatii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a gazduit zilele trecute conferinta de închidere a proiectului „Ramii albaiulian! Vino la UAB”. Institutia si-a propus astfel sa realizeze o campanie de promovare a învatamintului superior local în toate liceele din oras.

Responsabilii actiunii au anuntat ca in urma discutiilor cu elevii si a chestionarelor completate de acestia, 35% dintre liceeni vor ramine la facultate la universitatea din Alba Iulia, iar aproximativ 55% intentioneaza sa se îndrepte spre Cluj-Napoca. Proiectul „Ramii albaiulian! Vino la UAB” a fost initiat de un grup de elevi care si-au dat numele de „voluntrix” prin organizatia-gazda Asociatia Absolventilor Universitatii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Activitatile au fost derulate în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Inspectoratul Scolar Judetean Alba si Liga Studentilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

 

Desfasurarea proiectului

În cadrul proiectului, în luna mai, au fost vizitate mai multe licee din oras, iar voluntarii au identificat nevoile elevilor si au încercat sa le raspunda la toate întrebarile legate de universitatea din oras si de facilitatile oferite de institutia locala. Obiectivul principal al campaniei a fost de a convinge elevii de liceu sa-si continue studiile în Alba Iulia si sa contribuie, astfel, la dezvoltarea orasului. În cadrul campaniei, elevii de liceu au completat chestionare în care si-au exprimat preferintele pentru centrele universitare în care doresc sa-si continue studiile, dar si parerea despre universitatea din Alba Iulia. În alegerea universitatilor, elevii au admis ca în primul rind tin cont de parerea parintilor. Costurile campaniei au fost de 2.865 de lei, din care 2.200 de lei au fost oferiti de Fundatia Comunitara Alba, prin programul YouthBank, iar restul de 665 de lei a fost finantare proprie. În cadrul campaniei, au fost împartite aproximativ 1.000 de flyere, 100 de afise, au fost vindute 150 insigne si s-au folosit circa 20 tricouri personalizate.

Mesaj pozitiv

„Este foarte important ca tinerii sa constientizeze ce înseamna institutie de învatamint superior care se afla într-un municipiu resedinta de judet. Sint înca judete care la ora actuala nu au o universitate de sine statatoare, de exemplu Satu Mare sau Braila. O concluzie este ca o universitate ajuta la formarea de generatii, ajuta la formarea tinerilor, este acasa pentru multi dintre tineri. Este frumos ca tinerii promoveaza o institutie tot pentru tineri si rezultatele se vor vedea dupa admiterea din 2012. Speram la o continuare a acestui proiect si încercam sa gasim alte surse de finantare”, a spus rectorul Universitatii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.

Corneliu Manuel Sarbu

Sursa: http://www.monitorulab.ro/index.php/stiri-locale-alba-iulia/3105-35-dintre-liceeni-vor-ramine-in-alba