Alumni UAB

Asociatia Absolventilor Universitatii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia

La Alba Iulia debuteaza in curind proiectul “Ramii albaiulian! Vino la UAB”, o campanie de promovare a universitatii albaiuliene în rindul elevilor de liceu din anii terminali. Proiectul este finantat de Fundatia Comunitara Alba, prin programul YouthBank, în parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Alba Iulia.

Proiectul a fost initiat de elevi de liceu si va fi materializat de catre acestia, împreuna cu studenti membri LSUA si membri ai Asociatiei “Alumni” UAB. Echipa de voluntari va împarti materiale promotionale, insigne cu sigla universitatii si vor organiza întilniri si discutii interactive între elevi si studenti. Tinta proiectului este reprezentata de aproximativ 1.000 de liceeni, iar beneficiar indirect este întreaga comunitate albaiuliana, întrucit activitatile pe care le desfasurau elevii în timpul liceului nu vor mai trebui întrerupte prin plecarea într-un alt oras.

Importanta

Responsabilii proiectului spun ca importanta acestuia este una a fiecarui tinar aflat în situatia de a începe viata de student de la zero, într-un oras nou. Promovarea vietii de student la Alba Iulia nu va fi una tehnica, genul business, ci va fi mai degraba o oportunitate de a crea interactiune între elevii de liceu si studenti. Astfel, la începutul campaniei, elevii vor primi un chestionar pentru a clarifica ce asteptari au de la o asemenea actiune. Caravana de informare debuteaza in 7 mai la Colegiul National “Horea, Closca si Crisan” si continua in 9 mai la Liceul Apulum, in 11 mai la Colegiul National “Dionisie Pop Martian”, in 14 mai la Liceul Sportiv, in 16 mai la Liceul “Dorin Pavel”, in 18 mai la Liceul numarul 1 si, in fine, in 21 mai la Seminarul Teologic Ortodox.

Sursa : Monitorulab.ro – http://monitorulab.ro/index.php/stiri-locale-alba-iulia/2738-ramai-albaiulian