Alumni UAB

Asociatia Absolventilor Universitatii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia

Tinerii liceeni din Alba Iulia se implica activ in promovarea si dezvoltarea municipiului resedinta de judet. Un astfel de exemplu este si proiectul “Ramii albaiulian! Vino la UAB”, initiat de echipa Voluntrix formata din liceeni albaiulieni si sustinut de Asociatia Absolventilor Universitatii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Proiectul a fost finantat de Fundatia Comunitara Alba, prin programul YouthBank si a avut ca scop promovarea Universitatii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în rindul viitorilor absolventi de liceu.

Proiectul si-a propus cresterea numarului de absolventi care aleg învatamintul universitar albaiulian, precum si informarea acestora despre oportunitatile si oferta universitara. Activitatile proiectului au constat în desfasurarea unor caravane în toate liceele albaiuliene în cadrul carora s-au împartit flyere si pliante. Prin intermediul membrilor echipei Voluntrix, ai Ligii Studentilor si ai Asociatiei Alumni UAB s-a reusit si purtarea unor discutii interactive în cadrul carora liceeni au putut pune întrebari despre oportunitatile pe care le-ar avea daca ar lua decizia sa ramina în Alba Iulia.

Studii serioase

Voluntarii au aplicat elevilor de clasa a XII-a un chestionar ce viza optiunile acestora dupa absolvirea celor 12 clase. Chestionarele au fost centralizate de membrii echipei Voluntrix si interpretate de sociologul Corina Andreea Muntean, membra a Asociatiei Alumni UAB. La acest chestionar au raspuns 318 elevi din toate liceele din localitatea Alba Iulia, clasa a XII-a, adica un procent de 30 % din totalul elevilor din an terminal din Alba Iulia. Dintre acestia 63% provin din mediul urban si 37% provin din mediul rural, respondentii fiind cu virsta cuprinsa între 17 si 20 de ani, 53,1% fete si 46,9% baieti. Cel mai important indicator al studiului a fost faptul ca 91,2% dintre chestionati au spus ca intentioneaza sa isi continue studiile la Alba Iulia. În ceea ce priveste parerea elevilor despre Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia 55,6% dintre acestia spun ca e o parere buna si foarte buna

 

 

Corneliu Manuel Sarbu