Alumni UAB

Asociatia Absolventilor Universitatii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia

Asociatia Absolventilor Universitatii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia anunta ca va organiza in weekendul viitor, in 16 iunie, workshop-ul „Soft-skills for the real life”. Este vorba despre un eveniment care va incerca sa dezvolte abilitatile de comunicare, prezentare si încredere la întilnirea cu un angajator, dar si conceperea unui CV si a unei scrisori de intentie.

Workshop-ul este dedicat absolventilor, precum si studentilor care sint în cautarea unui loc de munca. Evenimentul este, de fapt, o activitate în cadrul proiectului „Absolvent pe piata muncii” ce are ca scop facilitarea mobilitatii studentilor din anii terminali ai Universitatii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, viitori absolventi, între sistemul de învatamint si piata muncii. Proiectul este finantat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret si realizat în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Liga Studentilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia si Vertical Graphic.

Obiective

Absolventii si studentii se confrunta tot mai des cu problema privind lipsa locurilor de munca. Situatia este si mai grava întrucit costurile care implica viata de student sint tot mai mari, iar la final, cind se pune problema unei angajari, majoritatea absolventilor se lovesc de subiectul „experienta”. Pe linga aceasta problema, lipsa de informare cu privire la ofertele de munca pentru ei, dificultatea de a se prezenta în fata angajatorului, pregatirea insuficienta în ce privesc abilitatile de concepere a unui currriculum vitae, unei scrisori de intentie, abilitati de comunicare si prezentare la un interviu, sint doar alte citeva motive care duc la dificultatea plasarii absolventilor pe piata muncii.

La aceasta ora, judetul Alba se situeaza cu un procent al somajului de 7,96%, la sfirsitul lunii februarie 2012, pe un neplacut loc 2 în Regiunea 7 Centru si pe locul 5 în tara.

 Corneliu Manuel Sarbu

sursa: Monitorul de Alba