Alumni UAB

Asociatia Absolventilor Universitatii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, în 28 septembrie, la Alba Iulia

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba organizează în 28 septembrie Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi de liceu sau universităţi, care şi nu şi-au găsit un loc de muncă, dar şi altor categorii sociale.

Evenimentul se desfăşoară în colaborare cu Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în Sala de conferinţe  situată în Alba Iulia,  str. Bucovinei, nr. 6, începând cu ora 10.00.

Agenţii economici care vor avea ocazia să recruteze personal fără intermediari, în funcţie de specializări, studii (medii, liceale, profesionale ori superioare) şi condiţiile cerute.

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă beneficiază din bugetul asigurărilor pentru şomaj de o primă  de  încadrare egală valoarea indicatorului social de referinţă (unitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raportează prestaţiile băneşti, cu excepţia indemnizaţiei de şomaj, suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, care în acest moment are valoarea de 500 lei), în vigoare la data angajării, dacă se  încadrează cu program normal de lucru şi pentru o perioada mai mare de 12 luni.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent:

    a) o sumă egală cu 500 lei, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;

    b) o sumă egală cu 600 lei pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;

    c) o sumă egală cu 750 lei pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele amintite, pe o perioadă de 18 luni.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba invită toţi agenţii economici interesaţi de această acţiune să-şi prezinte intenţia de participare la:  Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba Iulia – Str. Nicolae Titulescu, nr. 10B, bl. „Columna” – tel. 0258/831137 sau mail:  ajofm@ab.anofm.ro

sursa: Alba24.ro

Alte postari:

Categories: Activitati, stiri