Alumni UAB

Asociatia Absolventilor Universitatii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia

Gala Voluntarilor 2013, un eveniment judeţean dedicat recunoaşterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat și coordonatorilor de voluntari, care marchează Ziua Internaţională a Voluntarilor, celebrată în fiecare an în data de 5 decembrie.

Începând cu data de 11 noiembrie a.c., timp de 2 săptămâni, organizatorii aşteaptă nominalizări din partea organizaţiilor non-guvernamentale sau a instituţiilor publice care lucrează cu voluntari şi implementează proiecte de voluntariat, pentru cele 15 secţiuni de concurs ale Galei.

Gala Voluntarilor 2013 are rolul de a aduce voluntarii, proiectele de voluntariat şi coordonatorii de voluntari în atenția publicului larg şi a mass-mediei pentru a ridica profilul voluntariatului în judeţul Alba şi a oferi o binemeritată recunoaştere publică oamenilor minunați care îşi dăruiesc constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-şi dezvolta comunităţile.

Informaţiile necesare pentru participare şi formularele de nominalizare sunt disponibile pe pagina www.cjvalba.ro. Nominalizările fac exclusiv on line până la data de 24 noiembrie 2013. După preselectarea nominalizărilor de către organizatori, juriul va alege cei 15 câştigători ai categoriilor de concurs, ce vor fi anunţaţi şi premiaţi în data de 5 decembrie 2013, în cadrul Galei.

Voluntarii nominalizaţi trebuie să probeze implicarea în activităţi de voluntariat din diferite domenii ale vieţii judeţului nostru, cum ar fi: servicii sociale, educaţie, cultură, protecţia mediului, dezvoltare organizaţională, artă şi turism, comunicare şi cunoaştere, media, antidiscriminare şi integrare socială, activităţi care să le înnobileze viaţa şi care să îmbunătăţească sau să uşureze viaţa semenilor, să înfrumuseţeze lumea în care trăim, să eficientizeze acţiunile organizaţiilor şi instituţiilor în care activează, să încurajeze participarea civică a tinerilor în comunităţile locale din Judeţul Alba, să formeze punţi de legătură între tinerii voluntari şi organizaţiile, fundaţiile şi instituţiile care oferă posibilitatea desfăşurării activităţii de voluntariat. Ei trebuie să-şi fi derulat activitatea pe durata anului 2012 sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, cu condiţia ca acestea să fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.

Un astfel de eveniment – Gala Voluntarilor 2013 – încurajează implicarea tinerilor într-o mai mare măsură în activităţi de voluntariat, susţine şi promovează eforturile depuse de organizaţiile, instituţiile şi autorităţile locale pentru a crea la nivelul societăţii civile condiţii favorabile voluntariatului în Judeţul Alba. În egală măsură, el este un demers pentru ameliorarea şi recunoaşterea activităţilor de voluntariat, pentru pregătirea de resurse umane în vederea susţinerii activităţilor comunităţii, pentru creşterea respectului faţă de muncă, faţă de oameni, natură şi valorile contemporane dar şi pentru introducerea pe agenda publică a subiectului voluntariatului, în vederea obţinerii recunoaşterii valorii lui, ca parte integrantă a societăţii româneşti.

Sursa: Ziarul Unirea

Alte postari:

Categories: Activitati, stiri